Jaunumi

attels

Ēku renovācijas projektu vadītājus, namu pārvaldniekus, projektētājus un būvkomersantus šā gada 17. aprīlī aicinām uz semināru “Būtiskākās kļūdas un ieteikumi ēku atjaunošanā”. 

Šobrīd aktīvi noris projektu gatavošana un iesniegšana atbalsta saņemšanai energoefektivitātes pasākumu īstenošanai daudzdzīvokļu un valsts ēkās, piesaistot ES fondu līdzfinansējumu, kā arī pamazām atsākas būvniecības sezona. Semināra mērķis ir sniegt ieteikumus kvalitatīvai ēku atjaunošanas procesa nodrošināšanai, lai atjaunotās ēkas īpašniekiem kalpotu pēc iespējas ilgāk.  

Semināra laikā atgādināsim par biežāk pieļautajām kļūdām apmesto un ventilējamo fasāžu montāžā, kā arī sniegsim ieteikumus kvalitatīvai logu montāžai. Pasākuma laikā Patērētāju tiesību aizsardzības centra kolēģi informēs par prasībām reglamentētās sfēras būvmateriāliem, Rīgas pilsētas būvvaldes pārstāvji informēs par biežāk pieļautajām kļūdām vēsturisko ēku atjaunošanā. Par gāzesvadu ievadu pārvietošanu daudzdzīvokļu ēku siltināšanas projektu ietvaros informēs AS “GASO” pārstāvji, bet Valsts darba inspekcija pastāstīs par konstatētajiem pārkāpumiem ēku atjaunošanas objektos. Pasākumā Latvijas Apdrošinātāju asociācijas pārstāvis informēs par apdrošināšanu būvniecībā.

Seminārs “Būtiskākās kļūdas un ieteikumi ēku atjaunošanā” notiks š.g. 17. aprīlī plkst. 10.00 Attīstības finanšu institūcijas Altum telpās (Doma laukums 4, Rīga). Pasākuma dienas kārtība un pieteikšanās anketa publicēta Ekonomikas ministrijas mājaslapā. Dalība seminārā - bezmaksas. Papildu informācija par semināra saturu un norisi pieejama Ekonomikas ministrijā (Inese Bērziņa, e-pasts: dzivosiltak@em.gov.lv, tālr.: +371 67013240).

Semināru organizē Ekonomikas ministrija un Attīstības finanšu institūciju Altum sadarbībā ar Latvijas Būvinženieru savienību informatīvās kampaņas “Dzīvo siltāk” ietvaros. 

Aktuālajai informācijai par ēku renovāciju un energoefektivitātes jautājumiem aicinām sekot informatīvās kampaņas “Dzīvo siltāk” Facebook lapā: www.facebook.com/dzivosiltak

Sabiedrisko attiecību nodaļa
Tālr: +371 67013240
E-pasts: dzivosiltak@em.gov.lv 
Web: www.em.gov.lv

 

Publicēšanas datums: 10.04.2019.