Jaunumi

attels

No šā gada 19. - 21. oktobrim izstādes „Māja. Dzīvoklis” laikā Ekonomikas ministrija un informatīvās kampaņas „Dzīvo siltāk” sadarbības partneri informēs namu pārvaldītājus un dzīvokļu īpašniekus par pieejamo ES fondu finansējumu daudzdzīvokļu ēku energoefektivitātes uzlabošanai, kā arī kvalitatīvu ēku renovāciju. Izstādes laikā notiks arī seminārs "Daudzdzīvokļu mājokļu pārvaldīšanas, uzturēšanas un atjaunošanas tendences šodien un rīt".

Trīs dienas izstādes stendā „Dzīvo siltāk” varēs sastapt Ekonomikas ministrijas, Patērētāju tiesību aizsardzības centra, Būvniecības valsts kontroles biroja, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, kā arī Valsts ieņēmuma dienesta (tikai 19. oktobrī) ekspertus. Konsultācijas sniegs arī būvniecības nevalstisko organizāciju pārstāvji no Latvijas Būvinženieru savienības, Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociācijas, Latvijas Logu un durvju ražotāju asociācijas, Būvmateriālu ražotāju asociācijas un Ilgtspējīgas būvniecības padomes. Ekspertu saraksts Ekonomikas ministrijas tīmekļa vietnē.

Ekonomikas ministrijas pārstāvji informēs par būvniecības regulējumu un ES fondu līdzfinansējuma piesaistes iespējām daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes uzlabošanai. Patērētāju Tiesību aizsardzības centra eksperti informēs par normatīvo aktu prasībām būvizstrādājumiem. Interesenti varēs uzzināt, kā izvēlēties atbilstošus būvizstrādājumus, un saņemt konsultācijas par būvizstrādājumu atbilstību apliecinošiem dokumentiem. Kolēģi no Būvniecības valsts kontroles biroja pastāstīs par būvniecības procesa digitālo pārvaldību būvniecības informācijas sistēmā (BIS). Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests informēs par ugunsdrošību mājoklī un prasībām, kuras noteiktas Ugunsdrošības noteikumos. Latvijas Nacionālā standartizācijas institūcijas „Latvijas standarts” informēs, par Latvijas, Eiropas Savienības un starptautiskajiem standartiem būvniecībā un to pieejamību. Savukārt Valsts ieņēmumu dienesta pārstāve š.g. 19. oktobrī informēs par reverso PVN būvniecības nozarē.

Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociācijas biedri, tai skaitā SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” pastāstīs par ES fondu līdzfinansējuma piesaisti daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes uzlabošanai un pieredzi renovācijas projektu vadībā. Bet Latvijas Logu un durvju ražotāju asociācijas eksperti sniegs konsultācijas par logu izvēli un montāžu. Stendā varēs uzzināt arī par materiālu izvēli, siltumapgādes sistēmas veidiem un citiem aktuāliem jautājumiem par ēku atjaunošanu.  

Izstādes laikā, piektdien 19. oktobrī plkst. 10:00, Ķīpsalas hallē Konferenču zālē nr.1. notiks seminārs "Daudzdzīvokļu mājokļu pārvaldīšanas, uzturēšanas un atjaunošanas tendences šodien un rīt". Pasākumā namu pārvaldnieki un citi interesenti varēs uzzināt par jaunumiem normatīvajos aktos mājokļu pārvaldīšanas jomā, kā arī daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu atbalsta programmu. Pasākuma laikā notiks fotokonkursa “Energoefektivitāte mums apkārt” laureātu apbalvošana. Semināru organizē Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociācija, Ekonomikas ministrija, Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 un Latvijas Namu pārvaldnieku ģilde.

Plašāka informācija par izstādi „Māja. Dzīvoklis” pieejama Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības BT 1 mājas lapā http://www.bt1.lv/mdz/.

 

Relīzi sagatavoja: 

Ekonomikas ministrijas

Sabiedrisko attiecību nodaļa

prese@em.gov.lv

T.: +371 67013193