Jaunumi
PTAC aicina uz attālinātu preses konferenci par nebanku patērētāju kreditēšanas tirgus situāciju

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (turpmāk – PTAC) ir apkopojis un veicis analīzi par nebanku patērētāju kreditēšanas tirgu 2019. gadā. Atskatoties uz 2019. gadu, redzams, ka skaidri iezīmējas dažādu normatīvo aktu grozījumu ietekme, kas paredz stingrākas prasības patērētāju maksātspējas vērtēšanā, samazinātu kopējo kredīta izmaksu slieksni un nosaka reklāmas ierobežojumus kreditēšanas pakalpojumiem.  

Apkopotie dati par 2019. gadu rāda, ka ir samazinājušies jaunu aizdevumu izsniegšanas apjomi dažādos kreditēšanas segmentos, tāpat samazinājies arī kredītu pagarinājumu skaits, bet aizvien vairāk tiek ieviesti kreditēšanas produkti, kuri patērētājiem uzliek ilgtermiņa saistības, piemēram, kredītlīnijas. No sniegtajām konsultācijām un saņemtajām sūdzībām redzams, ka patērētāji bieži vien neizprot šos produktus un atmaksas principus, tādējādi pamatsummas atmaksa ievelkas pat vairāku gadu garumā.

Lai iepazītos ar sīkāku informāciju par situāciju nebanku patērētāju kreditēšanas tirgū, PTAC laipni aicina uz attālināto preses konferenci, kas norisināsies 

Trešdien, 3. jūnijā, plkst. 11.00. MS Teams platformā
Aicinām pieteikties: https://forms.gle/xwcBUT59wFqhL13P8


Preses konferences programma:

Pārskats un galvenie secinājumi par nebanku kreditēšanas tirgus darbību un patērētāju situāciju 2019. gadā;Nebanku kreditētāju piedāvātie ilgtermiņa kreditēšanas pakalpojumi – riski un izaicinājumi patērētājiem;Pārskats par PTAC paveikto kreditēšanas reklāmu ierobežojumu uzraudzībā. 

Prezentē: Baiba Vītoliņa, Patērētāju tiesību aizsardzības centra direktore

Papildu informācija: 
Sanita Gertmane
Patērētāju tiesību aizsardzības centra
Patērētāju atbalsta, sabiedrības informēšanas un 
komunikāciju daļas vadītāja
Tālr.: 26544528, 22006628
E-pasts: Sanita.Gertmane@ptac.gov.lv