Jaunumi
PTAC aicina uz preses konferenci par nebanku patērētāju kreditēšanas tirgus situāciju

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (turpmāk – PTAC) ir apkopojis un veicis analīzi par nebanku patērētāju kreditēšanas tirgus darbību 2017. gadā. Tāpat 2017. gadā galvenā PTAC finanšu pakalpojumu uzraudzības prioritāte bija pārbaudīt, kā pirms kredīta piešķiršanas nebanku kreditētāji vērtē patērētāju spēju atmaksāt kredītus. Visiem pārbaudītajiem kreditētājiem tika konstatētas problēmas, par ko tiks sniegts pārskats arī preses konferencē.

Apkopotie dati par 2017. gadu parāda vairākas svarīgas tendences, piemēram, to, ka aizvien ir vērojams tirgus pieaugums visās nebanku patērētāju kreditēšanas jomās – gan ātro kredītu, gan līzinga, gan patēriņa kredītu jomā. Ir vairākas pozitīvas tendences, tomēr ir pasliktinājusies situācija dažu kredītu veidu pagarināšanas ziņā.

Lai iepazītos ar sīkāku informāciju par situāciju nebanku patērētāju kreditēšanas tirgū, PTAC laipni aicina uz preses konferenci, kas norisināsies

Trešdien, 23.05.2018. plkst.11.00, Ekonomikas ministrijas 224.telpā, Brīvības ielā 55, Rīgā, II ieeja.

Preses konferencē:

Pārskats un galvenie secinājumi par nebanku kreditēšanas tirgus darbību un patērētāju situāciju 2017. gadā;PTAC veikto uzraudzības darbību rezultāti, konstatētie pārkāpumi un secinājumi, pārbaudot patērētāju maksātspējas vērtēšanas procesu pirms kredīta piešķiršanas;PTAC apstiprinātās jaunās “Vadlīnijas patērētāju spējas atmaksāt kredītu novērtēšanai kredītu devējiem, kas sniedz kreditēšanas pakalpojumus patērētājiem”.

Prezentē: Baiba Vītoliņa, Patērētāju tiesību aizsardzības centra direktore

Lūdzam savu klātbūtni pieteikt līdz 22.05. 2017. plkst. 17.00 elektroniski saitē vai pa tālruni +371 67388622.