Jaunumi
PTAC aicina uz publisku diskusiju par situāciju uztura bagātinātāju reklāmas un kompercprakses jomā

 

PTAC savā līdzšinējā praksē, no 2013.gada līdz 2016.gadam realizējot uzraudzības projektu uztura bagātinātāju jomā, ir konstatējis vairākas problēmas, kuras saistītas ar patērētājiem sniegto informāciju par uztura bagātinātāju raksturojumu un īpašībām. Piemēram, nereti komerciālajā saziņā ar patērētājiem, tiek sniegti maldinoši un patiesībai neatbilstoši apgalvojumi par uztura bagātinātāju pārsteidzošo un neticamo iedarbību, piedēvējot tiem ārstnieciskās īpašības vai radot pārliecību, ka tie palīdzēs īsā laikā zaudēt liekos kilogramus un iegūt slaidu figūru.

Minētais ir rosinājis PTAC izstrādāt vadlīnijas, kuras sniegtu uzņēmējiem padomus godīgas komercprakses īstenošanai uztura bagātinātāju jomā.

Vadlīnijās galvenais akcents ir vērsts uz skaidrojumu par veselīguma norāžu izmantošanu komercpraksē, kā arī citām prasībām, kuras būtu jāņem vērā uztura bagātinātāju reklāmās. 

Lai informētu par uzraudzības projekta rezultātiem, kā arī, lai diskutētu par vadlīniju saturu, PTAC aicina uz pasākumu 2018. gada 25.maijā plkst.10:00, Latvijas Universitātes un Microsoft inovācijas centrā, O. Kalpaka bulvārī 4, Rīgā.

Programmā:

10:00 – 10:05 – Sanāksmes atklāšana, Patērētāju tiesību aizsardzības centra direktore Baiba Vītoliņa

10:05 – 10:15 - Problēmas uztura bagātinātāju reklāmās no speciālista viedokļa, Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātes docente, Dr. pharm., Inese Sviestiņa.

10:15 – 10:35 - Prezentācija par Vadlīniju saturu, diskusija, Patērētāju tiesību uzraudzības departamenta Otrās patērētāju kolektīvo interešu uzraudzības daļas vecākā eksperte Inese Tērauda.

10:35 – 10.50 – Prezentācija par veselīguma norāžu izmantošanu, Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta „BIOR”, vecākā eksperte Elīna Ciekure.

 

Lūdzam savu klātbūtni pieteikt līdz 24.05.2018. plkst. 17.00 elektroniski, aizpildot pieteikuma formu vai zvanot pa tālruni pa tālruni +371 67388622.