Jaunumi
PTAC ir saņēmis informāciju no AS “West Kredit”, ka tā vārdā patērētājiem tiek piedāvāti viltus kredīti sludinājumu portālā ARBUZ.LV

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (turpmāk – PTAC) ir saņēmis informāciju no licencēta patērētāju kreditēšanas pakalpojumu sniedzēja AS “West Kredit”, ka tā vārdā patērētājiem tiek piedāvāti viltus kredīti sludinājumu portālā ARBUZ.LV

Krāpšanas shēmā patērētājiem sludinājumos tiek sniegta informācija kredīta saņemšanas iespējām fiziskām un juridiskām personām, uzdodoties par licencētu patērētāju kreditēšanas pakalpojumu sniedzēju AS “West Kredit”.

Sazinoties par norādītajiem rekvizītiem, persona uzdodas par AS “West Kredit” darbinieci, atsūta līguma projektu un piedāvāja saņemt aizdevumu EUR 7000.00 apmērā uz 3 gadiem, lūdzot aizpildīt e-pasta ziņojumā klātpievienoto Aizdevuma līgumu un samaksāt EUR 30,00 (trīsdesmit eiro) uz it kā AS “West Kredit” konta numuru GB85REVO00997022556672, Banka: REVOLUT.  

Licencētā kapitālsabiedrība AS “West Kredit” ir sniegusi PTAC informāciju, ka tai nav atvērtu kontu REVOLUT.

Ņemot vērā, ka krāpšanas mērķis ir iegūt komisijas maksu par “līguma” noslēgšanu, solīto aizdevumu patērētājs tā arī nesaņem.

PTAC brīdina patērētājus uzmanīties no krāpniekiem un neveikt priekšapmaksas pārskaitījumus par kredīta saņemšanu. Maksājuma konta identifikācijai pietiek ar 1 centa pārskaitīšanu!

Krāpšanas sludinājuma piemērs: