Jaunumi
PTAC organizē semināru "Radioiekārtu atbilstība un kontrole"

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs rīko semināru “Radioiekārtu atbilstība un kontrole” radioiekārtu ražotājiem, importētājiem un izplatītājiem.

Radioiekārtas kļuva par mūsu dzīves neatņemamu sastāvdaļu: mobilie telefoni, viedpulksteņi, lietu interneta (IoT) mājsaimniecības tehnika, gudrās mājas, viedie skaitītāji, radiovadāmās rotaļlietas un daudz citu preču un iekārtu. Semināra mērķis ir veicināt izpratni par radioiekārtām piemērojamo normatīvo aktu prasībām, komersantu pienākumiem, sniegt informāciju par ES tirgus uzraudzības projektiem, kā arī sniegt priekšstatu par riskiem, kas ir saistīti ar neatbilstošu radioiekārtu lietošanu, un biežāk konstatētajām neatbilstībām.

Seminārs ir paredzēts komersantiem, kas nodarbojas ar radioiekārtu ražošanu, importēšanu un izplatīšanu (sadzīves tehnikas veikali (arī internetveikali), būvniecības un mājas preču lielveikali u.c.).

Seminārs notiks Latvijas Republikas Ekonomikas ministrijā, Brīvības ielā 55, Rīgā (II ieeja), 224.telpā (2.stāva zāle), 18.09.2020. plkst.10.00 – 12.30. 

Pieteikšanās līdz 16. septembrim (ieskaitot), aizpildot pieteikšanās formu šeit. Informējam, ka vietu skaits ierobežots.

Aicinām iesniegt aktuālos jautājumus par uz radioiekārtām attiecināmajām prasībām, sūtot uz e-pastu Grenada.Sofija.Demakina@ptac.gov.lv

10:00-11:20 Radioiekārtām piemērojamo normatīvo aktu prasības.
Radioiekārtu tirgus uzraudzība, biežāk konstatētās neatbilstības.
PTAC Tehnisko preču  uzraudzības daļas 
vadītāja vietniece Grenada Sofija Demakina
vecākā inspektore Līga Brāzma
11:20-12:00 Radioiekārtu lietošanas uzraudzība. 
Normatīvo aktu prasības, riski, kas ir saistīti ar neatbilstošu radioiekārtu lietošanu,  biežāk konstatētās neatbilstības.
VAS “Elektroniskie sakari” Radiofrekvenču uzraudzības nodaļas Radiokontroles dienesta vecākais radiosakaru inženieris Kārlis Polāns
12:00-12:30 Jautājumi un diskusijas

 

Lūdzu neapmeklējiet pasākumu, ja Jums ir kāda no  akūtām elpošanas ceļu infekcijas pazīmēm/kāds no šiem simptomiem (klepus, rīkles iekaisums, paaugstināta ķermeņa temperatūra, elpošanas traucējumi, iesnas vai kaulu laušana).