Jaunumi
PTAC aicina būt uzmanīgiem, lietojot elektroierīces vannas istabā

Mūsdienu tehnoloģiju laikmetā cilvēku ikdiena nav iedomājama bez modernajām tehnoloģijām – "gudrie" pulksteņi, viedtālruņi, planšetdatori un daudzas citas ierīces ir līdzi mūsu ikdienas gaitās. Diemžēl, lietojot modernās tehnoloģijas, cilvēki zināšanu trūkumu dēļ mēdz rīkoties neapdomīgi, pieņemt nepārdomātus lēmumus, kā rezultātā sekas ir pat letālas.

Piedaloties sanāksmēs ar Eiropas Savienības dalībvalstu uzraudzības iestādēm, Patērētāju tiesību aizsardzības centra (turpmāk – PTAC) pārstāvji tika informēti, ka pēdējo gadu laikā, nepārdomāti lietojot elektropreces, vairākās Eiropas Savienības valstīs patērētāji elektriskās strāvas iedarbības rezultātā traģiski ir gājuši bojā. Šogad tika saņemtas ziņas par nelaimes gadījumiem, kuros dzīvību zaudējusi kāda puišu kompānija burbuļvannā Francijā un jauna meitene vannā Austrijā, jo lietojuši mobilo telefonu, kuram tika veikta uzlāde. 

PTAC atgādina, ka cilvēka ķermenis vada elektrisko strāvu, kā arī to, ka strāvas iedarbība ir atkarīga no apkārtējās vides, tāpēc aicinām patērētājus būt uzmanīgiem un visas elektroierīces lietot pēc iespējas tālāk no ūdens un nepieļaut to kontaktu ar ūdeni. 

Jūsu drošība un veselība ir svarīgākā par jebkuras elektroierīces lietošanu bīstamos apstākļos! 

Sargiet sevi un savus bērnus, izglītojot viņus par drošu elektroierīču lietošanu!

Papildu informācija:
Evija Lene
Patērētāju informēšanas un komunikāciju
daļas vecākā konsultante
Evija.Lene@ptac.gov.lv,
+371 68806520, +371 67388622

Publicēšanas datums: 11.06.2019.